“Ureiste“ urter og grønnsaker
Utgangspunktet for å dyrke grønnsaker og urter på den måten som vi gjør er mer krevende enn på de stedene det tradisjonelt satses på dette. Vi brenner for å utforske mulighetene til å dyrke mat som har kort vei fra jord til bord, på tross av kortere sesong og hardere klima. Det tar den tiden det tar, og det tror vi gjenspeiles i smak, næring og lagringsevne.
Vår visjon
Vi på Meråker fjellhage ønsker at det skal finnes et større mangfold i tilgangen til grønnsaker og urter. Vi liker å eksperimentere med vekster som i dag ikke er lønnsomme å dyrke i konvensjonelt landbruk, og derfor ikke kommer i butikkhyllene.
I Norge er over 50 % av grønnsakene vi spiser produsert i andre land. Vi kan øke mangfoldet og produsere mer mat i Norge i dag enn vi gjør. Dette gjør at vi må tørre å prøve, og våge å ta sjanser for å finne nye veier. Målet vårt er ikke å konkurrere med de store matvarekjedene.